Nieuws overzicht

Labland ooit bij Agro & Food campus?

Toen ik nog aan het begin stond van deze reis, kwam de Agro & Food campus al voorbij. Een uitgebreid plan, ondersteund door de commissaris van de koning, voor een campus in de Alblasserwaard waar onderwijs, innovatie en ontwikkeling rond landbouw centraal staan. Toen klonk een rolletje voor mijn idee in die campus nog heel ver weg…

Maar inmiddels is dat wat dichterbij gekomen. Mijn idee is verder ontwikkeld tot een serieuze plan – met een passende naam – dat hopelijk dit jaar nog gaat beginnen. Inhoudelijk lijkt het heel goed te passen.
En dit vindt Sjaak Kreeft van Yuverta ook. Hij is één van de aanjagers van de Agri & Food campus vanuit zijn rol als directeur van het groene Yuverta VMBO uit Ottoland. Een school die een prominente rol zou moeten gaan hebben in de campus.

We hebben samen afgesproken dat we er gewoon over gaan praten. Over een plaats van labland in die campus.
Er publiekelijk over gaan praten, ver voor de realiteit, is een mooie manier om iets werkelijkheid te laten worden ;-).

Ondanks het enthousiasme en de power die er achter zit, is de campus er nog niet. Labland ook nog niet.
Maar vanwege de kleine schaal van labland zou het wel kunnen dat we daar al wel mee beginnen op een andere plaats, veel dingen uitproberen en als blijkt dat labland relevant is, in een later stadium wat volwassener kunnen aansluiten bij de daadwerkelijke Agro en Food campus.

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *