Nieuws overzicht

Een mooi gesprek op het scherpst van de snede.

En met die hypothese, met dat idee, bel ik aan bij Kaasboerderij Noorderlicht bij mij om de hoek. Bij Maria en Kees van Gaalen. Geweldige mensen met een prachtige boerderij, waar liefde voor de natuur van afdruipt. Mensen met een sterke mening en overtuiging. Dat blijkt uit ons 2,5 urige gesprek dat volgt.

Nadat ik uitleg dat ik wellicht de vraag ga stellen of ik grond van hen zou mogen kopen en heel kort m’n idee ‘pitch’, krijg ik een lezing over bio-dynamisch boeren, waarbij het glashard duidelijk wordt dat ik een enorme kennisachterstand heb. Ik wist dat zelf wel, en begrijp dat elke ervaren boer hier even van gaat fronsen. ‘Wie is die sneuzel die denkt dat die onze bedrijfsvoering zomaar even gaat veranderen?’.

Ik probeer voorzichtig uit te leggen dat ik goed begrijp dat ik dit niet zomaar verander. Ik snap innovatieprocessen, transities en disruptie goed genoeg om dat te beseffen. En leg uit dat ik daar mijn rol in kan spelen.

Ik krijg aan het einde een boek mee van Meino Smit: ‘Naar een duurzame landbouw in 2040‘. ‘Dit is de enige manier hoe het moet!’  is de stellige mening van Maria en Kees.
Met de belofte dat goed te lezen en uitleg over wat innovatie betekent, merk ik dat er bij hen de bereidheid ontstaat om er in ieder geval over te denken.

We spreken af elkaar over een week of 4 weer te treffen. Hopelijk ben ik dan beter ‘equipped’. Lezen dus 🤓!

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *