Nieuws overzicht

Mijn hypothese. Of: wat denk ik nou eigenlijk te gaan doen?

Vier jaar geleden moest ik een aantal scenario’s bedenken voor de website futurist.nl. Dat ben ik, zei de gek. Om uit te leggen hoe de toekomst zich heel anders kan ontvouwen dan men nu denkt. Ik heb toen de gedachte opgeschreven: ‘wat als… boeren elektriciteit gaan verbouwen?’, en daar wat over loszanderig over gedelibereerd.

Inmiddels is dit wel de kern van de zaak.

Wat als… we onze landbouwgrond nou eens fundamenteel anders gaan benutten?
In plaats van het intensief verbouwen van veelteelt en akkerbouw, gaan we energie verbouwen, gaan we CO2 opslaan, gaan we water vasthouden en natuurlijk ook op de juiste wijze voedsel verbouwen.

En dan niet in prutshoeveelheden voor eigen besparing, maar in enorm grote hoeveelheden!
En dat je daar dan als verbouwer – bauer – boer 👨🏼‍🌾 een goede boterham aan verdient? Dat er een goede business case aanhangt? Dat het naast allemachtig noodzakelijk ook aantrekkelijk wordt om het ‘anders te gaan doen’?

Da’s m’n hypothese 🧐.

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *