Nieuws overzicht

Oh jee, doe ik aan ‘virtue signalling’?

Op basis van bovenstaande foto zou je het niet zeggen, maar Costasis een echte serieuze innovatie-baas. Die ook nog eens verstand heeft van sustainability.
Elke kwartaal sparren we samen een keer. Dan wisselen we ideeën, goede boeken (hij vooral aan mij 😉) en toekomstplannen uit. Deze keer is het het uitgelezen moment om mijn idee aan Costas voor te leggen…

Costas is de juiste persoon hiervoor. Als mede-oprichter van Una Terra, een investeringsfonds dat zich richt op scale-ups in het gebied van sustainability, beoordeelt hij de kansrijkheid van die scale-ups.
Nou ben ik verre van een scale-up. Nog niet eens een start-up, met z’n dynamiek van investering-rondes en rendement. Toch blijkt het sparren met Costas zeer nuttig…

Hij heeft namelijk nog een bijzondere eigenschap. Costas heeft lang gewerkt in de fast-moving-consumer-goods industry. En als je daar iets van leert, is het over systemen, infrastructuren en opschalen.
En dat zijn wel degelijk thema’s die van belang zijn voor mijn idee. Het moet namelijk niet een veredelde lokale volkstuin worden. Het moet zich echt richten op de mogelijkheid om electra, water en CO2 opslag op schaal te gaan verbouwen.

In het algemeen heeft Costas een realistische kijk op de wereld en inmiddels ook op de ontwikkelingen in het gebied van sustainability. Hij weet heel goed ‘greenwashing’ en ‘virtue signalling‘ te onderscheiden van iets dat echt bijdraagt.
Na mijn verhaal verteld te hebben, krijg ik groen licht. Het lijkt hem echt geen virtue-signalling. Pffff. Gelukkig 😅.
Verder onderschrijft hij mijn plan om te gaan verbouwen wat echt nodig is. En hij begrijpt mijn aanpak hiervan in de vorm van een ‘concept car’, of een demo-bedrijf.

Wat later op de dag zoeken we nog naar een aantal interessante metaforen voor mijn rol in dit plan. Noach en z’n ark is de meest hilarische. We zijn het er in ieder geval over eens dat Don Quichotte, die ik gebruikt heb in mijn manifesto, niet de juiste metafoor is. Don Quichotte was namelijk aan het vechten tegen iets dat niet bestond. Waar ik me voor in ga zetten, bestaat wel…

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *