Nieuws overzicht

Het Waterschap denkt mee. In ieder geval Bjorn…

Een vergunning voor een proeftuin, zoals jij die voor je ziet, is nagenoeg onmogelijk. In ieder geval veel moeilijker dan jij denkt’, zegt Bjorn.
Bjorn Prudon is innovator bij het Waterschap Rivierenland en weet dus, met verschillende proeftuinen onder hem, waar ie over praat.

Via vriend Jan Willem ben ik bij Bjorn terecht gekomen. Ik leg hem m’n plan uit.
En hij stelt me meteen een scherpe vraag: ‘Waarom bel je met het Waterschap hierover?‘.

Ik sta even met m’n mond vol tanden.

Het Waterschap heeft toch net de opdracht gekregen van het kabinet om het waterpeil in veengebieden niet meer af te laten hangen van de functie (‘peil volgt functie’), maar juist om het waterpeil te verhogen met als gevolg dat de functies moeten gaan veranderen (‘functie volgt peil’)?. En het Waterschap is toch de club die hier over aan het nadenken is? En dus mee kan denken over nieuwe functies?

Na Bjorn’s reactie hierop begrijp ik beter dat het Waterschap een relatief traditionele organisatie is die zich decennia-lang gericht heeft op die eerste aanpak: peil volgt functie en dus niet zomaar om is. Ook niet in het denken daarover.
Bjorn heeft daar, als Adviseur Innovatie & Energietransitie van het Waterschap, een sterke uitzonderingspositie in. Want Bjorn begrijpt, na weer een paar scherpe vragen, heel goed wat ik wil, en ik merk dat ie dat ook interessant vindt. En nodig vindt dat het gebeurt.

Daarom biedt hij zijn hulp aan, uit naam van het Waterschap, om dit te laten slagen. 

Sterker, hij biedt me ook concrete hulp bij het verkrijgen van m’n vergunning te krijgen. Plus een berg tips hoe ik dat kan voorbereiden.
Dit is, naast zijn innovatie-inzichten over de toekomst van water in de landbouw, een geweldige steun in de rug.

Misschien dat die vergunning toch mogelijk is ;-).

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *