Nieuws overzicht

Vergunningen-tijd!

Tot de tanden gewapend ging ik naar het Molenlandse gemeentehuis in Hoornaar. Klaar voor mijn presentatie en een stevige discussie erna. Want dat een gesprek met de gemeente over een vergunning voor labland heel lastig zou worden, dat was me wel duidelijk.
Het liep toch iets anders…

Het was namelijk een leuk gesprek. Er werd alle tijd genomen door de ambtenaren. Er werden een paar goede vragen gesteld. En er was interesse, oprechte interesse, in zo’n soort fieldlab in Molenlanden. Niet alleen – logischerwijze – door de ambtenaren van Duurzaamheid en Energietransitie, maar ook door de ambtenaar van Ruimtelijke Ordening.

Uiteraard werden ook mijn verwachtingen, die eerlijk gezegd niet hoog waren, keurig gemanaged. Deze vergunningsaanvraag is nogal wat en vergt veel van de RO-ambtenaren. Wat helpt dat dit een tijdelijk iets is. Wat mij betreft zou dit lab over 10 jaar niet meer nodig moeten zijn.

Nu de volgende stap. Een groter committee van RO-ambtenaren van Molenlanden, maar ook van de Provincie. En Bjorn van het Waterschap Rivierenland. Het was per slot van rekening zijn suggestie: ‘zorg dat je zo snel mogelijk een brede groep mensen aan tafel hebt van verschillende overheden.

Nou, die afspraak is er inmiddels. Op 13 maart!
Dan zal mijn loopje naar de ingang van het gemeentehuis veel meer ontspannen zijn.

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *