Nieuws overzicht

Een donatie en een stichting…

‘Ik wil je wel helpen. Met financiële middelen.’
‘Wow. Dat is te gek! Maar… ik heb geen aandelen uit te delen, of zo.’
‘Ja, maar die hoef ik niet. Je energie en je missie zijn genoeg.’
Ik was even stil.
Ik kende deze ondernemer net anderhalf uur. Een vriend van me had ons in contact gebracht en we zaten met z’n drieën te lunchen.
Met deze bijzondere uitkomst…

Inmiddels spreken we elkaar wat vaker en is het zelfs vriendschappelijk geworden.
Ik heb nog geen aanspraak hoeven te doen op zijn donatie. Simpelweg omdat we nog in voorbereiding zitten met een ‘papieren construct’ en in gesprek zijn met overheden voor een vergunning. Toch zorgt zijn steun al voor een enorme mentale boost!

En dit geeft me ook mooi de tijd om te zorgen dat er het juiste vehikel komt om die donatie te kunnen ontvangen. Onder andere hiervoor is een stichting opgezet met de naam Het Andere Verbouwen. Bestuurlijk heb ik daar niets mee te maken, om alles netjes en zorgvuldig te doen. Mijn vrienden Henk, Jan Willem en Patrick vormen het bestuur en, hoewel vrienden, ken ik ze als onafhankelijk genoeg om de juiste beslissingen te nemen.

Ik ben er trouwen trots op dat de stichting de ANBI status heeft gekregen: naast de donerende ondernemer ziet dus ook de Belastingdienst  het maatschappelijke nut van al deze activiteiten ;-).

Nieuws overzicht Mijn reis in detail...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *